Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z szampana i truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

•butelkę szampana
kilo truskawek
garść malin
•garść czerwonych porzeczek
szklanki wody
3 łyżki cukru pudru

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z szampana i truskawek

Wybierz słodkie (lub wytrawne) wino, jakie lubisz i dobrze je schłódź. Połowę truskawek rozgnieć, wrzuć do garnka, wlej wodę i dodaj cukier. Zagotuj na małym ogniu, aż puszczą sok. Ostudź i przeciśnij przez sitko wyłożone kawałkiem płótna, żeby oddzielić owoce. Resztę truskawek oczyść, pokrój w ćwiartki. Wrzuć do dużej miski z resztą owoców. Wino wymieszaj z truskawkowym sokiem, wlej do miski. Podawaj na deser lub przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak