Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorgonzola i figi z makiem w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
stugramowy kawałek gorgonzoli
dużą garść suszonych fig
kieliszek słodkiego sherry
słoiczek żurawiny do mięsa
5 łyżek maku

Przepis i sposób przygotowania na: Gorgonzola i figi z makiem w cieście francuskim

Rozgrzej piekarnik do 200°C. W garnuszku zagrzej wino, wrzuć grubo posiekane figi, gotuj 5 minut, wyjmij owoce i ostudź. Mak sparz wrzątkiem i przecedź. Ciasto rozłóż, pokrój w kwadraty. Na każdym połóż kawałek gorgonzoli, łyżkę fig, łyżeczkę żurawiny i pół łyżeczki maku. Złóż na pół, dobrze zaciskając brzegi, żeby ser nie wyciekł. Piecz około 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak