Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Majonez

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko ugotowane 1
sól szczypta
ocet szczypta
żółtko surowe 1
oliwa
musztarda do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Majonez

1żółtko ugotowane rozetrzeć ze szczyptą soli,trochę octu,dodać do tego surowe żółtko,kręcić dodając po kropelce oliwy.Aby się nie zważyło dodać musztardę.Majonez przed podaniem można rozetrzeć kwaśną śmietaną lub przegotowaną wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 04.02.2011 07:56
ja wole kupczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak