Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
jajko 1 szt.
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z serem

Ciasto francuskie rozwijamy na blacie, wycinamy z niego trójkąty. Na
każdy trójkąt nakładamy twarożek (wymieszany z żółtkiem i cukrem, wedle
uznania). Każdy trójkąt zawijamy tworząc rogalik. Przygotowane rogaliki
układamy na blasze i pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 12
minut. Gotowe rogaliki można posypać cukrem pudrem, można również przed
pieczeniem posmarować rogaliki delikatnie pozostałym białkiem i posypać
cukrem. Twarożek w rogalikach można zastąpić dżemem, konfiturą, startym
jabłkiem z cynamonem. Wszystko zależy od tego, na co mamy ochotę. Z
każdym nadzieniem rogaliki te smakują wyśmienicie. Polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak