Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koszyczek arbuzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baruz 1 szt
foremki
mazak

Przepis i sposób przygotowania na: Koszyczek arbuzowy

Pisakiem rysujemy na arbuzie rączkę (można posłużyć się foremką do pierniczków) i elementy dekoracyjne wokół środka, które chcemy wyciąć. Wzdłuż namalowanych kresek, ostrym nożem wycinamy skórkę. Łyżką lub chochlą wydrążamy miąższ. Boki arbuza przyozdabiamy wycinając ząbki dookoła. Kiedy zostaje nam sam \"pusty\" arbuzowy koszyczek, wypełniamy go kuleczkami z miąższu arbuza lub sałatką owocową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 20.12.2010 16:15
o sałatce owocowej napisała autorka arbuza :) świetny pomysł :)
Magda51 05.12.2010 17:35
Mozna w koszyczku umieścić sałatkę owocową :)
polly66 18.11.2010 13:38
ha! świetny:D szkoda tylko,że nie mam cierpliwości do takich zabaw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak