Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapusta i grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
masło stopione 1 łyżka
sól 2 szczypty
woda 100 ml
żółtka jaj 1-2 sztuki
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
sól do smaku
grzyby suszone 10 sztuk
kapusta kwaszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapusta i grzybami

Grzybki namoczyć na noc. Kapustę posiekać, przełożyć do garnka, dodać kilka łyżek wody i poddusić ją pod przykryciem. Oddzielnie ugotować grzyby w wodzie z ich moczenia. Po ugotowaniu odcedzić je i posiekać. Dodać do kapusty i poddusić razem. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć na niej posiekaną cebulkę, dodać kapustę z grzybkami, podsmażyć doprawiając do smaku sola.
Z mąki, żółtek, soli, stopionego masła i wody zagnieść ciasto, rozwałkować je, wykrawać z niego szklanką kółka, nakładać na nie farsz, zlepiać pierogi.
Pierogi gotować w lekko osolonym wrzątku do momentu, gdy wypłyną na wierzch.
Tak przygotowane pierogi można podsmażań na patelni. i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.02.2014 08:03
bardzo lubię
Wafelek2601 24.06.2013 19:17
Super na obiadek
IKrakowianka 09.06.2013 20:07
bardzo smaczne
Ewelina45 15.12.2010 08:51
uwielbiam
RenataZ-et 23.11.2010 16:44
Pyszne pierożki!
iwa643 22.11.2010 07:45
robie takie na swieta
Monika193
Monika193 21.11.2010 10:12
apetycznie wyglądają
eduszo
eduszo 19.11.2010 10:25
Uwielbiam takie pierożki,podpieczone to jest coś.
iwa643 18.11.2010 07:18
apetyczne
Gonia555 17.11.2010 11:52
Uwielbiam takie...
Iwusia 17.11.2010 00:12
ale apetyczne pierożki :)
rosik93 17.11.2010 00:03
robię takie same

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak