Pożywna zupa z czerwonej fasoli

Pożywna zupa z czerwonej fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    2-3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • cienka kiełbasa

    20 dag
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • posiekana zielenina

  • makaron

    1 opakowanie
  • fasola

    1 puszka
  • papryka ostra mielona

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku zagotować około 1 litr wody, ugotować w nim ziemniaki, marchewkę i pietruszkę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać pół puszki fasoli. Po ugotowaniu całość zmiksować blenderem. Dodać koncentrat pomidorowy i wrzątek, tak, aby zupa nie była zbyt gęsta zważywszy na to, że podawana będzie z makaronem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej cebulkę. Cebulkę dodać do zupy. Kiełbasę pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałej oliwie i dodać do zupy. Do zupy dodać pozostałą fasolę. Zupkę doprawić do smaku solą, pieprzem, paprykami. Na koniec dodać posiekaną drobno zieleninę. Zupę podawać z makaronem. Makaron należy ugotować oddzielnie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

20.09.2013 21:53
az sie chce taka pyszna zupke jesc...

Wafelek2601

19.09.2013 00:22
Smaczna i pożywna zupka

IKrakowianka

24.09.2012 20:02
fajny pomysł

malaczarna23

07.12.2011 12:50
wygląda przepysznie

Agnik

21.11.2011 10:44
pyszna

RenataZ-et

23.11.2010 16:43
Takiej jeszcze nie jadłam, koniecznie muszę spróbować :)

Iwusia

17.11.2010 00:15
ciekawa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat