Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z miodem i orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
miód 4 łyżki
rodzynki 2 łyżki
Goździki całe Prymat 8 sztuki
orzechy laskowe 4 łyżki
orzechy włoskie 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z miodem i orzechami

Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, aby pozostawić nieuszkodzony spód. Do wydrążeń włożyć po łyżce orzechów włoskich, następnie po pół łyżki rodzynek, po łyżce orzechów laskowych, całość zalać miodem. W jabłka wbić po dwa goździki. Przygotowane w ten sposób jabłka zapiekać przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 26.09.2013 19:16
pyszny a zarazem zdrowy deser
Natalia/tubisiek 01.08.2013 09:46
Wspaniałe! robię podobne :)
Wafelek2601 08.05.2013 22:59
Smakowite.
IKrakowianka 21.01.2013 19:04
pyszne są takie zapiekane jabłka
Zoso 12.02.2012 20:15
wygląda apetycznie
EwelinaKR 24.11.2010 01:44
pyszne!
Iwusia 17.11.2010 00:16
Ale mi tu pachnie ... :))) Przepis super :)
rosik93 17.11.2010 00:02
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak