Placek jogurtowy

Placek jogurtowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    8 sztuk
  • cukier

    12 łyżek
  • mąka pszenna

    4 łyzki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • jabłka

    4 sztuki
  • orzechy mielone

    10 dkg
  • rodzynki

    10 dkg
  • cukier

    0,5 szklanka
  • miód

    2 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT:

8 jaj
12 łyżek cukru
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Po upieczeniu przekroić na pół.

WKŁADKA:

4 jabłka pokrojone w kostkę
10 dkg orzechów mielonych
10 dkg rodzynek
½ szkl. cukru
2 łyżki miodu
Połączyć w misce i zostawić na dwie godziny.

5 białek ubić z ½ szkl. cukru, dodać 5 żółtek, 2 szkl mąki pszennej, 1 łyżkę wody, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, wymieszać i upiec z wkładką

KREM:

½ litra mleka
½ szkl. cukru
2 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
Ugotować budyń.
Utrzeć 1 ½ kostki masła, dodać zimny budyń i dwa średnie jogurty „Bakoma” o smaku kokosowym.

polewa
biszkopt
masa
wkładka
masa
biszkopt

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

08.05.2011 15:52
chętnie spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat