Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone jabłka z orzechami i konfiturą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
konfitura 4 łyżki
cynamon Prymat 1 szczypta
miód 4 łyżeczki
goździki mielone 1 szczypta
orzechy 8 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone jabłka z orzechami i konfiturą

Jabłka dokładnie umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, żeby zostawić spód. Do jabłek włożyć połowę posiekanych orzechów wymieszanych z cynamonem i goździkami, na orzechy wyłożyć miód, następnie pozostałe orzechy. Na orzechach położyć po łyżce konfitury. Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 25 minut w temp. 180 stopni. Ja dodatkowo do naczynia wlewam około 4- 5 łyżek wody, żeby jabłuszka się nie wysuszyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.10.2013 21:09
super smak
RenataZ-et 30.08.2013 22:22
apetyczny deser
Wafelek2601 03.12.2012 11:13
Super jabłuszka
kasiaw 30.04.2012 15:35
ciekawe
manaika 04.02.2012 09:15
ciekawy pomysł
Kasia77
Kasia77 04.02.2011 15:39
wygląda bardzo apetycznie
agnieszka189 26.01.2011 12:03
lubię pieczone jabłuszka, a takie z orzechami na pewno są pycha
Iwusia 20.11.2010 22:55
smacznie sie zapowiada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak