Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem ajerkoniakowy z wiśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 300 g
śmietana 1 litr
mąka ziemniaczana 13 łyżek
twaróg 2 kg
ajerkoniak 500 ml
cukier waniliowy 0,5 szklanki
wiśnie bez pestek 4 słoiki

Przepis i sposób przygotowania na: Krem ajerkoniakowy z wiśniami

Wiśnie z kompotem przełożyć do rondelka dodać szklankę cukru i podgrzać. Mąkę wymieszać z 2-3 łyżkami wody i wlać do kompotu, ciągle mieszając. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i cukier waniliowy,ponownie ubić. Twaróg, ajerkoniak wymieszać ze sobą i dodawać po łyżce ubitej śmietany, cały czas mieszając. Do pucharków nakładać na zmianę krem ajerkoniakowy i krem wiśniowy. Schłodzić. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata23 23.12.2013 17:41
pyszny deser
olkaaa 28.11.2013 10:27
brzmi kusząco
Łukasz15 12.08.2013 10:00
Przepyszny krem
RenataZ-et 28.05.2013 23:01
wyśmienity w smaku
IKrakowianka 19.06.2012 23:24
krem bardzo w moim guście :)
cooleczka 15.02.2012 18:51
brzmi pysznie :)
Iwusia 23.11.2010 23:13
Zapraszam do mnie ;)
IZABELA29 23.11.2010 09:40
smakowicie tylko kto mi takie pyszności zrobi?
MAR3STA 17.11.2010 15:57
wspaniałe na małe przyjęcia
Monika193
Monika193 17.11.2010 08:57
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak