Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 dag
papryka czerwona 1 szt
kasza manna 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
sól
pieprz
bulion drobiowy
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z papryką

Mięso wyrobić z kaszą, bułką tarta, jajkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z masy mięsnej uformować kulki i podsmażyć je na oleju. Zalać bulionem z kostki, chwilkę gotować, wrzucić pokrojoną paprykę i dusić ok. 15-20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina43
Ewelina43 16.12.2010 20:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak