Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobra zalewa do ogórków korniszonów

5.0
(44)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda letnia 4 l
ocet 10 % 1/5 szkl
sól 4 łyżki
cukier 20 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Dobra zalewa do ogórków korniszonów

Wszystkie składniki zagotować i lekko przestudzić. Zalać słoiki z ogórkami, dodać liść laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego, pokrojoną marchewkę w talarki, koper, kawałek chrzanu oraz ząbek czosnku. Pasteryzować do momentu zagotowania się w wody w garnku. Następnie wyjąć i odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 23.03.2013 21:30
tego cukru ma być faktycznie 20 łyżek?
pacpaw 21.07.2012 00:17
jak polecasz ze taka dobra to wypróbuję w tym roku
barbara11561 15.07.2012 10:35
pyszne,na zimę jak znalazł:)
Zoso 15.06.2012 23:37
super ogórki z takiej zalewy
olkaaa 29.04.2012 17:52
uwielbiam
Justa32 03.10.2011 10:12
warte wypróbowania!!!
Monika193
Monika193 10.06.2011 22:20
koniecznie wypróbuję
IZABELA29 07.10.2010 09:31
przepis wypróbowany w domu rodzinnym ,zawsze smaczne ogóreczki z tej zalewy wychodzą
ben-ka 06.10.2010 22:58
Wspaniałe ogóreczki też w tym roku narobiłam ich bardzo dużo:)
Margo1 24.09.2010 17:47
Również też tak myślę !!!
Łucja1 24.09.2010 17:20
zalewa pierwsza klasa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak