Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa porowa z mięsną wkładką

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 50dag
cebula 1
olej 2łyżki
mięso mielone wieprzowo-wołowe 20dag
sól
pieprz
mąka 2łyżki
bulion warzywny 1 litr
serek topiony 20dag
śmietana 8 dag 30 %

Przepis i sposób przygotowania na: zupa porowa z mięsną wkładką

Pory kroimy w plasterki. Cebulę siekamy a w garnku rozgrzewamy olej. Dołożyć mielone mięso i podsmażyć przez 5 min, często mieszając. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso przekładamy na półmisek, a do garnka wrzucamy posiekaną cebulę i pory. Smażymy przez 2 min. na tym samym tłuszczu. Oprószamy mąką i zalewamy bulionem. Doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 5 min. Dokładamy serek topiony, podgrzewamy mieszając, aż całkowicie się rozpuści. Zabielić śmietaną. Dołożyć podsmażone mięso. Doprawić solą i pieprzem. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 16.04.2011 22:19
smaczniutkie
magical66 17.11.2010 20:05
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak