Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żur
chrzan świeżo starty
majeranek
czosnek
śmietana
jaja
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek z chrzanem

Do żuru dodajemy kostki bulionowe, wsypujemy majeranek i gotujemy na wolnym ogniu przez pół godzinki. Nastepnie dodajemy zmiazdony czosnek, smietane oraz chrzan, doprawiamy pieprzem i sola, gotujemy jeszcze chwile i zdejmujemy z ognia. Podajemy z ugotowanymi jajami na twardo. Jaja przekrawamy na polowki lub na cwiartki i dodajemy do talerza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzencia2007 21.11.2010 14:06
nie jadłam nigdy z chrzanem żurku
Karolek1 20.11.2010 00:21
Mniaaam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak