Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z wątróbki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
olej do smażenia 3/4 szklanki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z wątróbki

Umytą i osuszoną wątróbkę, posypać przyprawami. Zostawić na 15 min. Po tym czasie, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju, po kilka minut z każdej strony, aż będzie rumiana i chrupiąca. Podawać gorącą z kwaśnymi surówkami i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 12.05.2013 13:18
ciekawa propozycja
MAR3STA 24.11.2010 12:20
fajny sposób na wątróbkę!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak