Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażany z fetą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok z cytryny 1 łyżka
szczypiorek świeży 1 peczek
ząbki czosnku 2
NASIONA KMINKU 1/2 łyżeczki
sól
bakłażan
feta 1 op.
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażany z fetą

Każdy bakłażan pokrój wzdłuż na 6 plastrów, oprósz solą i polej sokiem z cytryny. Rozłóż na talerzu i odstaw, aż puszczą sok (ok. 10 minut).
szczypiorek zanurz w osolonym wrzątku, spłucz pod bieżącą zimną wodą i dobrze osącz.
Zrób marynatę: obierz i posiekaj czosnek, wymieszaj z papryką, kminkiem i oliwą. Wstaw do lodówki.
Plastry bakłażana osusz papierowym ręcznikiem. Piecz na grillu 3 minuty z każdej strony, aż ściemnieją. Zdejmij z grilla i gorące zanurz w marynacie czosnkowej. wstaw do lodówki na 2 godziny.
Pokrój ser na 12 kawałków. Każdy owiń plastrem bakłażana i zwiąż szczypiorkiem. Polej resztkami marynaty, oprósz solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 09.07.2011 11:34
smaczne
jolaxa1 17.01.2011 21:38
swietne
jolaxa1 17.01.2011 21:38
swietne
kokos987 19.12.2010 11:55
na pewno smaczne, wypróbuje niebawem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak