Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki z cykorii z krewetkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cykorie 3 szt.
szczypiorek 2 pęczki
krewetki koktajlowe 40 dag
koperek
jogurt naturalny 300 ml
keczup 2 łyżki
kwaśna śmietana 10 ml
sól
sok z cytryny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki z cykorii z krewetkami

Cykorie umyj, wykrój gorzki głąb, liście przykrój do jednakowej długości. Szczypiorek podziel na pojedyncze źdźbła i włóż je na 15 sekund do wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą.
Do łódeczek z cykorii włóż osączone krewetki, każdy liść przewiąż w kilku miejscach pasemkami szczypiorku.
Przygotuj sos: jogurt naturalny wymieszaj ze śmietaną oraz keczupem, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Połącz z posiekanym koperkiem. sos podawaj do łódeczek z cykorii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 27.03.2011 10:43
świetny pomysł,6+

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak