Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowy krupnik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość wieprzowa 1 sztuka
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk
por 1 sztuka
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 100 g
kasza jęczmienna 5 łyżek
sól, pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
olej do smażenia
koperek
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowy krupnik

Kość wieprzową- może być z łopatki, może być ze schabu, zalać wodą, wrzucić listki i ziele angielskie i kaszę i zacząć gotować. Dodać marchewkę i pietruszkę pokrojoną w półplastry, dodać selera pokrojonego w kostkę.
Pora i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na patelni na odrobinie oleju doprawiając sosem sojowym- wrzucić do zupy.
Grzyby zalać wrzątkiem i gotować na ok 30 minut.
Jak zupa zacznie się gotować- dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Jak ziemniaki będą miękkie, dodać grzyby wraz z wywarem. Jak wszystko się zagotuje- doprawic do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 31.10.2011 13:27
Świetny pomysł z tymi grzybkami :)
Koper 17.11.2010 10:08
Na koniec wsypać posienany koperek- zapomniałam dopisac w przepisie, ale w składnikach koperek jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak