Biszkopt z ananasem

Biszkopt z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 szt
  • cukier

    20 dag
  • mąka

    20 dag
  • ocet

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mąka tortowa

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • margaryna

    1 szt
  • żółtka jaj do kremu

    4 szt
  • wiórka kokosowe

    20 dag
  • sok ananasowy z puszki

    565 g
  • białko

    4 do bezy
  • woda letnia

    4 (przegotowana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Z podanych składników upiec biszkopt i ostudzić.

Masa:
Sok z dużej puszki ananasów uzupełnić wodą do jednej szklanki i na tym ugotować budyń dodając jedną łyżkę mąki i jedną łyżkę cukru. 1 kostkę margaryny utrzeć z 4 żółtkami dodawać po trochę ugotowany budyń. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę (odsączone ananasy).

Beza:
Białka ubić z cukrem, dodać wiórki i upiec na złoty kolor w temp.p. 180 stopni piec na papierze do pieczenia i ostudzoną beze położyć na masę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izka192

13.12.2013 09:14
fajne ciacho

misia53

09.05.2013 12:55
Bardzo lubię z kremem ananasowym, pięknie wygląda

Joanna108

28.08.2011 10:23
ślicznie wygląda - gratuluję !

Joanna108

28.08.2011 10:23
ślicznie wygląda - gratuluję !

Iwusia

08.08.2011 23:40
musi być smaczny :)

IlonaAlbertos

08.08.2011 16:27
Wygląda wspaniale.

Krzysztof42

07.05.2011 16:48
dobry dla każdego ananasa

bami

28.04.2011 20:53
Ulala pyszności! :)

angelika14

23.04.2011 10:37
super

Ewa109

23.09.2010 06:59
do kawy super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat