Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój kapuśniak z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 200 g
cebula 2 szt
papryka czerwona 2 szt
oliwa 1 szt
bulion 2 szklanki
fasola biała 1 puszka
natka pietruszki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta biała 800 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mój kapuśniak z fasolą

Przekroić kiełbasę wzdłuż na pół i pokroić ją w dość duże plasterki. Cebule obrać i drobno posiekać. Z papryki usunąć gniazda nasienne, a następnie pokroić ją w kostkę.

Mocno rozgrzać olej i podsmażyć na nim kiełbasę przez kilka minut na małym ogniu. Zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszcze zeszklić cebulę, dodać praktykę, smażyć jeszcze przez dwie minuty, cały czas dokładnie mieszając. Dodać kapustę kiszoną, wymieszać i dodać bulion.

Fasolę odsączyć na sitku, opłukać wodą i przełożyć do kapusty. Wszystkie składniki gotować przez 25 minut na średnim ogniu. Krótko przed końcem gotowania dołożyć do kapuśniaku kiełbaskę.

Przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Natkę pietruszki posiekać drobno i posypać gotową zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 05.11.2011 16:59
Interesujące - kapuśniak z papryką :)
adam1f 21.02.2011 23:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak