Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kilogram ziemniaków
rosolu drobiowego 1/4 litra
sól, pieprz
ząbki czosnku 4

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z czosnkiem

ziemniaki obrać umyć, wielokrotnie równolegle ponacinać. Ułożyć w wysmarowanej tłuszczem formie do zapiekania, posypać solą, piprzem, polać rosołem.

Ziemniaki przykryć folią aluminiową. Piec ok. godziny w piekarniku nagrzanym do 180*.

Czosnek obrać pokroić w plasterki i posypać nim gorące ziemniaki. Potrawę zapiekać jeszcze przez 15 minut- tym razem już bez przykrycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak