Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polewka Z Kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości i warzyw 1,5 l
kminek 1 dag
masło 3 dag
mąka 1 dag
śmietana 1\\2 szkl
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Polewka Z Kminkiem

Kminek uprużyć w małym rondelku, aż zacznie „odskakiwać” od dna, wówczas zalać 2 szklankami rosołu i gotować ok. 1 godz. Przecedzić, wlać do pozostałego wywaru. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, podprawić polewkę i dodać roztrzepaną śmietanę. Podawać z grzankami z bułki lub jasnego chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak