Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z letnich warzyw

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinaku 50 dag
małe cukinie 2
zielonego groszku 20 dag
marchwi 20 dag
cebula 1
zioła
masła 1 i 1/2 łyżki
mąki 1 łyżka
śmietana 22% 2 łyżki
sól i pieprz
bulion warzywny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z letnich warzyw

1. Szpinak grubo posiekać. Cukinię pokroić na \'\'zapałkę\". Groszek i marchewkę umyć i marchew pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać..

2. Masło stopić w garnku. Dodać cebulę i zeszklić ją na małym ogniu. Dodać przygotowane warzywa i zioła: mogą to być szczypiorek, natka pietruszki, szałwia i wiele innych. Mieszając, smażyć przez 3minuty na małym ogniu.

3. Dodać mąkę i stale mieszając lekko podsmażyć. Wlać bulion i zagotować. Zupę gotować na małym ogniu pod przykryciem przez okolo 5 minut. do czasu aż groszek będzie miękki.

4. Dodać śmietanę, wymieszać, doprawić pieprzem i solą: przed podaniem posypać ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak