Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica Bosforska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
cebula 2 małe
pomidory 4 spażone bez skóry
jaja 4 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica Bosforska

Na patelni z rozgrzanym masłem lub olejem, smażyć cebulę, aż będzie przezroczysta, często mieszając – nie dopuścić do zrumienienia.
Pomidory ułożyć na cebuli, smażyć przez 2-3 min., aż będą miękkie.
Wbijać jaja, doprawić solą i pieprzem, 2 smażyć pod przykryciem przez 3 min. Podawać natychmiast ze świeżym białym pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak