Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka ze skwarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka pszenna 25 dkg
mąka ziemniaczana 2 łyzki
jajko 1 szt
boczek
cebula szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka ze skwarkami

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub praskę. Połączyć je z jajem i mąką, posolić i dokładnie wtrobić. Na oprószonej mąką stolnicy toczyć wałeczki grubości palca, lekko spłaszczyć, kroić ukośne kluski, wrzucać je do dużej ilości osolonego wrzątku. Gotować 2-3 mm, licząc od wypłynięcia kopytek na powierzchnię. Boczek i cebulkę pokroić w kostkę, usmażyć na patelni, ąz boczek będzie chrupki.Kopytka podawać ze skwarkami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.01.2014 06:52
obiadek pierwsza klasa, pycha
pestka 17.07.2013 09:22
świetny obiadek
Bernadeta1 02.05.2013 15:01
smaczny obiadek
Łukasz15 20.07.2012 11:54
Uwielbiam
Dorian 02.06.2012 07:47
pycha
kate.500 29.04.2012 01:19
smaczne
Natalia40 13.02.2012 12:09
uwielbiam
Wacław 04.09.2011 12:41
pycha ,az slinka leci
bami 02.08.2011 14:27
Kopytka - moje ulubione! :)
Tika4444 15.12.2010 07:52
super kluseczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak