Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
pomidory bez skóry 800-850 g
bulion 2 szklanki
cebula 250 g
dymki ze szczypiorkiem 1 pęczek
olej roślinny 2 łyżki
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z mięsem

Obrać wszystkie cebule, pokroić je w talarki. Rozgrzać w garnku olej i podsmażyć mięso mielone, stale mieszając. Dodać cebulę, całość dokładnie wymieszać i podsmażyć razem.

Pomidory podzielić w puszce na mniejsze kawałki. Wlać razem z sokiem do garnka z mięsem i cebulą i przemieszać. Dodać bulion, a następnie całość doprawić do smaku solą, białym pieprzem, kminkiem i słodką papryką. Gotować przez 30 minut na średnim ogniu pod przykryciem.

Pęczek dymki dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić na małe kawałki. Dodać do zupy 5 minut przed końcem gotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak