Ciasto z jagodami i kruszonką

Ciasto z jagodami i kruszonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    300 g
  • cukier

    200 g
  • jajko

    1 szt
  • żółtka jaj

    2 szt
  • mąka

    400 g
  • mielone migdały

    100 g
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    80 g
  • jajka

    3 szt
  • jagody

    500 g
  • budyń śmietankowy

    40 g
  • twaróg

    300 (śmietankowy)
  • kwaśna śmietana

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
300g margaryny
200g cukru
1 jajko
2 żółtka
400g mąki
100g mielonych migdałów
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli

Krem:
400g kwaśnej gęstej śmietany
300g twarogu śmietankowego
1 paczka budyniu śmietankowego 40g.
80g cukru
3 jajka
500g jagód

Ciasto:
Miękki tłuszcz starannie zagnieść z cukrem, jajkiem, żółtka, mąką ,mielonymi migdałami,proszkiem do pieczenia,szczyptą soli.
Około 3/4 ciasta kruchego przełożyć do tortownicy o średnicy 26cm,wyłożonej papierem do pieczenia.

Krem:
Kwaśną śmietanę.twaróg śmietankowy utrzeć na gładką masę z 3 jajkami,80g cukru i budyniem.
Dodać 2/3 jagód.Wlać krem.Po30 minutach pieczenia wyjąc ciasto z piekarnika posypać wierzch kruszonką i jagodami.
Po upieczeniu pozostawić do ostygnięcia.Na koniec posypać cukrem pudrem.
Temperatura pieczenia 1750C
Czas pieczenia: 60 minut

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

31.12.2013 13:42
niebo w gębie :)

[email protected]

13.09.2013 14:16
muszę sam spróbować

ZEWA

21.08.2012 09:36
musi byc pyszne

tomek18

08.11.2011 07:50
super ciasto

ziutula

04.11.2011 11:35
pyszności jagódkowe..

Papryczka

20.10.2011 18:12
pyszne

Krzysztof42

06.05.2011 14:30
super, lubię jagody

Kopiko1983

14.04.2011 06:33
Świetne ciacho!!!

IlonaAlbertos

14.12.2010 00:09
Super wygląda. Aż chciałoby się zjeść.

sylwiachmiel

01.08.2010 05:18
jak duża jagodzianka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat