Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi leniwe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1szkl
jajko 3
masło 4łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2łyżki
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi leniwe

Twaróg zemleć.2Łyżki masła utrzeć z żółtkami,połączyć z twarogiem.Dodać przesianą mąkę i szczyptę soli,wymieszać.Połączyć z pianą z białek.Ciasto przełożyć na stolnicę.Podsypując mąką,uformować z niego wałeczki,lekko je spłaszczyć,pokroić na ukośne kawałki.Wrzucić na osolony wrzątek,gotować 5min. od czasu,jak wypłyną na powierzchnię.Wyjmować łyżką cedzakową,rozłożyć na talerze.Pozostałe masło podgrzać na patelni,dodać bułkę tartą,lekko przyrumienić.Bułeczką polać pierogi,posypać cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 21.01.2013 14:44
bardzo lubię;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak