Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 łyżka
marchew 0,5 sztuka
pieprz 1/2 łyżeczka
czosnek 2 sztuka
cebula 3 sztuka
olej 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
por 0,25 sztuka
mięso szynki wieprzowej 1 kg
majeranek 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę.
Cebulę pokroić, zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.
Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor.
Dodać,cebulę,pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą.
Dusić 15 min na małym ogniu,pod przykryciem.
Po tym czasie, dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,zmiażdżony czosnek.
Majeranek i koncentrat pomidorowy.
Dusić! Aż mięsko będzie miękkie.
Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotując jeszcze około 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak