Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z kapustą włoską

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa mielona 50 dag
kapusta włoska 5-6 liści
jajko 2 sztuki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżki
przyprawa staropolska 2 łyżeczki
sól
pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z kapustą włoską

Liście kapusty obgotować w lekko osolonej wodzie . Pokroić w paski a następnie w kostkę. Do mięsa mielonego dodać kapustę , jajka , przyprawy. Mieszamy dokładnie . Formujemy kotlety , obtaczamy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 20.05.2012 21:20
palc lizać
Emiliozo 25.11.2011 17:59
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak