Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół Rybi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
cebula 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół Rybi

Sprawione ryby opłukać, pokrajać na dzwonka, włożyć do 2 I wrzącej wody, osolić i gotować ok. 25 min. Wywar przecedzić i podawać z gotowanymi ziemniakami lub chlebem. Rybę podaje się osobno. Odmianą rosołu rybnego jest tzw. kwaśna zupa. Gotuje się ją w ten sam sposób, dodając szklankę kwasu kapuścianego na 2 I wody. Po odcedzeniu podprawia się kwaśną śmietaną (pół szklanki) rozmieszaną z łyżką mąki. Rosół rybny, po odcedzeniu, można również zabielić słodkim, przegotowanym mlekiem i podawać z chlebem lub ziemniakami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak