Placuszki kapuściane z żóltym serem

Placuszki kapuściane z żóltym serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

liście kapusty wkładamy do wrzątku i gotujemy ok minuty, wykładamy na durszlak żeby obciekły. ser kroimy w plasterki i zawijamy każdy plasterek liściem kapusty pekińskiej jeżeli liście są duże można ser zawijać w dwóch warstwach. Jajko roztrzepujemy z przyprawami i obtaczamy w jajku i bułce tartej każdy placuszek i wkładamy na patelnię na gorący olej smażymy na złoty kolor.
Można podawać polane ketchupem/ jako przystawkę/ lub do obiadu

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

22.09.2010 23:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat