Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki kapuściane z żóltym serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki kapuściane z żóltym serem

liście kapusty wkładamy do wrzątku i gotujemy ok minuty, wykładamy na durszlak żeby obciekły. ser kroimy w plasterki i zawijamy każdy plasterek liściem kapusty pekińskiej jeżeli liście są duże można ser zawijać w dwóch warstwach. Jajko roztrzepujemy z przyprawami i obtaczamy w jajku i bułce tartej każdy placuszek i wkładamy na patelnię na gorący olej smażymy na złoty kolor.
Można podawać polane ketchupem/ jako przystawkę/ lub do obiadu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 22.09.2010 23:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak