Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z kruszonką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka masła 1
cukru waniliowego 1/2 szklanki
mleko pełna szklanka
mąki 2 i 1/2 szklanki
cukru pudru 1 i 1/2 szklanki
jaja 2(3małe)
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
litr owocównp malin 1

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z kruszonką

Mleko, 1/2 kostki masła, szklankę cukru pudru i cukier waniliowy zagotować na małym ogniu.
Do miski wsypać 2 szklanki mąka i proszek do pieczenia.Wlać gorące mleko i wymieszać. Gdy masa wystygnie, dodawać po jednym jajku i ucierać.
Wyłożyć ciasto na blachę, u łożyć owoce. Z 1/2 kostki masła, 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru pudru i łyżki cukru waniliowego zagnieść kruszonkę. Posypać nią ciasto. Piec 55minut w temp. 160*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 27.05.2012 10:11
mmm
Emilia21 27.05.2012 10:11
mmm
Katarzyna/kate1980 18.11.2010 09:57
uwielbiam takie ciasta szczególnie ze śliwkami i kruszonką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak