Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS TEŚCIA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 3 kg
różne mięsa 1,5 kg
cienka kiełbasa 50 dag
słonina 5 dag
cebula 1
sól, pieprz
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
grzyby suszone 5 dag
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS TEŚCIA

Grzyby umyte i namoczone ugotować i pokroić, wywar zostawić.
Kapustę posiekać, zalać wrzątkiem , gotować na małym ogniu bez przykrycia.
Mięso podsmażyć osobno i udusić z przyprawami, pokroić, dodać do kapusty.
Dodać grzyby razem z wywarem, dusić po około 40 minut przez 3 dni, dodać pokrojoną kiełbasę i cebulę podsmażoną, wlać połowę win,a przyprawić. Bigos dusić jeszcze 40 minut. Po zdjęciu z ognia dolać resztę wina.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Martysia 15.04.2011 12:56
świetny :)
Tahitha 17.11.2010 10:25
Super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak