Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chili con carne

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowo-wołowe 500 g
cebula 2
czosnek 5 ząbków
papryka czerwona 1
pomidory krojone bez skóry 1 puszka
rosołu wołowego 300 ml
oregano 2-3 łyżeczki
kumin 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
olej
ew kukurydza 1 puszka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
fasola 1 puszka
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Chili con carne

Cebulkę kroimy drobno i szklimy na oleju, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Parę minut smażymy (pilnujemy aby nie spalić bo będzie gorzkie), dodajemy przyprawy (chili, oregano, kumin). Mieszamy. Następnie dodajemy mięso i smażymy.
Kolejny produkt to pomidory + rosół. Mieszamy wszystko i dusimy na małym ogniu ok 30 minut.
W międzyczasie kroimy drobno paprykę, a fasolę (ew kukurydzę) odcedzamy i przemywamy wodą. Dodajemy i dusimy 15 minut (nie za długo aby fasola nie była za miękka). Doprawiamy solą i pieprzem, ew poprzednimi przyprawami.
Podajemy z ryżem, makaronem, ulubionym pieczywem etc

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 23.12.2011 22:48
a ciekawe ;)
Mati13 22.12.2011 22:26
ciekawe danie
Ewa104 08.09.2011 11:19
Pycha!
agnieszka189 21.04.2011 11:13
dawno nie jadłam
Gosia40 16.03.2011 09:19
super wygląda:)
Karolina92 22.12.2010 19:50
ooo to lubie :)
Aida 16.11.2010 19:06
jest :D
Mala 16.11.2010 14:50
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak