Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wafle z domową masą mleczno-maślaną

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wafle tortowe 1 opakowanie
cukier 0,5 kg
mleko 3,2% 0,5 l
masło kostka
cukier waniliowy 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Wafle z domową masą mleczno-maślaną

Cukier, mleko i cukier waniliowy gotujemy na wolnym ogniu przez ok 2-3 godziny do powstania dość gęstej masy o karmelowym kolorze. Dodajemy masło, mieszamy do jego całkowitego rozpuszczenia i przekłądamy wafle. Po przełożeniu zawijamy w folię i dociskamy garnkiem z wodą. Zostawiamy na jakiś czas, aby warstwy się skleiły. Masy wystarcza na przełożenie jednej sporej paczki wafli. Możemy urozmaicić wafle robiąc warstwę dżemu lib czekolady. Są bardzo słodkie i idealne do kawy. NAjl

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Allice 19.03.2012 10:49
pychotka :)
iknkirke 14.03.2012 14:05
mniam
Zoso 24.06.2011 22:03
proste i smaczne
Krzysztof42 05.05.2011 19:00
lubię takie wafle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak