Wafle z domową masą mleczno-maślaną

Wafle z domową masą mleczno-maślaną

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle tortowe

    1 opakowanie
  • cukier

    0,5 kg
  • mleko 3,2%

    0,5 l
  • masło

    kostka
  • cukier waniliowy

    2 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier, mleko i cukier waniliowy gotujemy na wolnym ogniu przez ok 2-3 godziny do powstania dość gęstej masy o karmelowym kolorze. Dodajemy masło, mieszamy do jego całkowitego rozpuszczenia i przekłądamy wafle. Po przełożeniu zawijamy w folię i dociskamy garnkiem z wodą. Zostawiamy na jakiś czas, aby warstwy się skleiły. Masy wystarcza na przełożenie jednej sporej paczki wafli. Możemy urozmaicić wafle robiąc warstwę dżemu lib czekolady. Są bardzo słodkie i idealne do kawy. NAjl

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Allice

19.03.2012 10:49
pychotka :)

iknkirke

14.03.2012 14:05
mniam

Zoso

24.06.2011 22:03
proste i smaczne

Krzysztof42

05.05.2011 19:00
lubię takie wafle

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat