Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,5 kg
mąka 5-8 łyżek
rosołek 1-2 kostek
jajko 1-2 sztuk
koperek 1 pęczek
śmietana 2-3 łyżki
zarodki pszenne stabilizowane łyzek
kasza manna 2-4 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Mięso mieszamy z jajkiem kaszą manną i 2 łyżkami zarodków pszennych i przyprawiamy. Formujemy kulki i obtaczamy w mace wymieszanej z zarodkami pszennymi. Litr wody gotujemy z rosołkami do gotującej sie wody wrzucamy pulpety i dorzucamy koperek kiedy pulpety zaczną wypływać wyjmujemy je i zaprawiamy wywar mąka wymieszaną z wodą gotujemy aż zgęstnieje i dodajemy śmietanę oraz wkładamy pulpety i chwilkę jeszcze gotujemy. Podajemy z ziemniakami / ryżem lub makaronem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak