Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chude mleko 250ml
śmietana 30% 2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 50g
cukier 1/2 szklanki
galaretka 3szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biały deser

Mleko zagotować, dodać cukier i namoczoną wcześniej żelatynę ( nie gotować).
Dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia.
galaretki każdą ugotować w 1/2 litra wody ( i każdą osobno jeśli różnią się smakami i jesli chcemy aby deser był kolorowy), wystudzić na płaskim talerzu i gdy zastygnie pokroić w kostkę.
Do schłodzonego mleka wlać śmietankę i wymieszać z galaretkami.
Wlać do podłużnej formy lub tortownicy i odstawić do wystygnięcia do lodówki.
Górę deseru możemy ozdabiać owocami lub płatkami migdałów.Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 04.11.2012 19:32
ciekawe:)
Kuchareczka2 08.08.2012 10:49
pomysłowy
caralajna 10.07.2012 09:09
uwielbiam
Dorota59 15.05.2012 17:50
słodki deserek
Wafelek2601 09.05.2012 22:33
rewelacja
Betka 07.05.2012 19:03
mniammmm;]
olkaaa 30.04.2012 18:34
fajne
gacopierz23 13.04.2012 12:19
kolorowo
Grazyna0211 07.04.2012 14:52
fajny przepis
kupiska 05.04.2012 16:02
też jestem ciekawa jak wygląda,zapowiada się ciekawie...
Ela15 03.04.2012 08:00
bardzo zdrowy
Marzena34 07.03.2012 20:50
prosty i znakomity
Maniek2 06.03.2012 09:01
super
Ewelina38 04.03.2012 13:01
jak damy różne kolory galaretek to bardzo kolorowo, no i najważniejsze: wyśmienicie smakuje - wiem, bo robię podobny :)
dianix 05.10.2011 15:57
ciekawe jak wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak