Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatny Łosoś

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
łyżki oliwy z oliwek 2
żółtko jajek 1
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś filet 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatny Łosoś

Filet myję, osuszam papierowym ręcznikiem i kroję na 4 porcje. Cytrynę również myję, parzę wrzątkiem. Połowę kroję na plasterki, z reszty wyciskam sok i skrapiam nim rybę. Następnie opruszam ją solą i pieprzem, wstawiam na godzinę do lodówki. Żółtko mieszam z oliwą, smaruje tym porcję ryby. Kładę na ruszcie grilla, piekę po 5 min. z każdej strony. Podaję przyozdabiając koperkiem i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 11.10.2010 18:15
pyszny ten łosoś
Emilia22 23.09.2010 07:28
mniam mniam
iwona332 18.09.2010 00:39
super
Kate131 11.08.2010 08:13
smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak