Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie rogaliki z agrestem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 1/2 kg
cukier 1/3 szklanki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie rogaliki z agrestem

Agrest myjemy, usuwamy pestki i kroimy na pół.
Ciasto francuskie rozmrażamy, rozwijamy z rulonu i ostrym nożem kroimy na kwadraty.
Na środku każdego kwadratu kładziemy trochę agrestu, posypujemy cukrem, składamy na pół formułując trójkąty. Dokładnie zlepiamy brzegi.
Z resztek ciasta radełkiem wycinamy paski i przyklejamy do rogalików- na środku.
Pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.
Posypujemy przez sitko cukrem pudrem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 03.01.2013 17:40
PYCHA :)
mela25 01.11.2012 08:38
dobre rogaliki
paula99926 04.09.2012 11:20
fajny przepis
Wafelek2601 09.08.2012 23:00
Super
Wacław 01.08.2012 09:10
pycha deser !
Jodaj 04.07.2012 07:24
takich jeszcze nie jadłam :P ale ... na pewno zjem
Juleczka20 29.06.2012 09:29
prześwietne:)
olkaaa 30.05.2012 08:18
fantastyczne
gacopierz23 09.04.2012 13:30
dobre
Marzena34 05.04.2012 20:56
fajne
dorotka0000025 19.03.2012 14:16
fajny pomysl
kupiska 16.03.2012 10:13
ten czerwony jest dużo słodszy niż ten zielony...
Ewelina38 13.03.2012 16:55
świetny pomysł z tym agrestem, szkoda tylko, że tak długo jeszcze trzeba na niego czekać, chętnie wypróbowała bym od ręki...
caralajna 12.03.2012 07:27
ciekawe
Dorian 02.03.2012 09:26
fajne nadzienie
Ela15 01.03.2012 08:30
mniam
kuklik 27.11.2010 15:07
smaczny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak