Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

A`la crumble by Yvonne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100g
herbatniki 100g
biała czekolada 300g
rodzynki 50g
suszone morele 3szt
pianki \"haribo\" 50g
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: A`la crumble by Yvonne

Czekoladę topimy z masłem. Dodajemy drobno posiekane morele, zostawiamy do przestygnięcia. Herbatniki kruszymy na niezbyt drobne kawałki i wraz z piankami, rodzynkami i żurawiną dodajemy do czekolady. Dokładnie mieszamy, wykładamy do naczynia wyłożonego folią aluminiową. Wyrównujemy powierzchnię, przykrywamy ją folią aluminiową i obciążamy deską do krojenia. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 27.07.2012 16:04
pyszności
Bożena13 17.07.2012 09:54
musi wspaniale wyglądać;))
caralajna 26.06.2012 17:43
brzmi wspaniale
Magdalena1110 14.06.2012 19:23
ciekawa nazwa
Dorota59 14.05.2012 17:45
ciekawe
Seba 02.05.2012 10:33
pycha
gacopierz23 09.04.2012 13:29
ciekawe ciasto i fajna nazwa
Ada-Gaba 20.03.2012 08:00
dobre
dorotka0000025 05.03.2012 13:34
to cos takiego jak blok czekoladowy?
mela251
mela251 03.03.2012 00:23
super
Kas2 27.02.2012 09:10
ale to musi być dobre
Norgiusz 11.11.2011 08:49
fajne
Iwusia 20.10.2011 23:23
ciekawy deser
aacaac 20.10.2011 08:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak