Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kura Na Zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura ugotowana 1 szt
sól, pieprz
rosół zimny 1 szkl
oliwa 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat
orzechy włoskie 35 mielone
bułka 2 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Kura Na Zimno

Dokładnie wyciśniętą bułkę wymieszać z orzechami, zemleć w maszynce 2 razy, dodać sól i pieprz.
Mieszając wlewać tyle rosołu, aby powstał gęsty sos, odstawić.
Z kury usunąć kostki, mięso pokrajać w paski, ułożyć na półmisku.
Połową sosu polać mięso, odstawić w chłodne miejsce na godzinę.
Przed podaniem, całą kurę polać resztą sosu. Do 1 łyżki oliwy dodać tyle papryki, aby nabrała jaskrawego czerwonego koloru, polać kurę tworząc ładny deseń.
Podawać dobrze ochłodzona ze świeżym pieczywem i zielona sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 29.07.2011 15:13
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak