Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa krem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
marchewka 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2-2,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa krem

Cebule obieramy drobno siekamy, najlepiej rozdrabniaczem. Dusimy na patelni na masełku, podlewamy troszeczke wodą. Gdy cebulkę już poddusimy posypujemy ją mąką : 2 płaskie łyżki. Mieszamy dokładnie. Następnie cebulkę przekładamy do garnka i zalewamy wodą około 2 - 2,5 l. Dodajemy 1 kostkę rosołową i startą marchewkę, pietruszkę, seler ( trzemy na dużych oczkach na tarku). Gotujemy do miękkości. Następnie ściągamy z ognia i miksujemy np. blenderem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami, groszkiem ptysiowym lub tortellini. Pycha !!! Palce Lizać :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja38 20.11.2010 13:39
dobre
MAR3STA 17.11.2010 16:15
świetna
monika156 16.11.2010 13:36
pycha
Ewelina45 16.11.2010 13:22
Pietruszka oczywiście ma być biała :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak