Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
jajko 2
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat pół szklanki
olej do smażenia 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku
oregano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś smażona

Pierś z kurczaka podziel na mniejsze części. Delikatnie rozbij mięso i obsyp mąką. Jajka roztrzep widelcem, dodaj do nich sól, pieprz i resztę przypraw według uznania. Olej do smażenia rozgrzej na patelni. Kawałki mięsa kolejno zanurz w jajku i obsyp bułka tartą. Smaż około 10 minut z każdej strony.

Smażona pierś kurczaka wyśmienicie smakuje zarówno z pieczywem jak i z ziemniakami z wody.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak