Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka do ciast, babek i bułeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 2/3 szkl
masło 125 g
mąka krupczatka 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka do ciast, babek i bułeczek

Mąkę i cukier przesiać, dodać do wyboru: mielone migdały, mielone orzechy, cukier waniliowy lub sok z cytryny, wymieszać.
Masło roztopić i gorące wlać do przygotowanej mieszaniny, dokładnie wymieszać, odstawić do ostudzenia.
Zimną kruszonkę rozetrzeć rękoma na stolnicy na drobne grudki.
Tak przygotowaną posypujemy baby, babki, babeczki ciasta i bułeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 05.05.2011 18:59
kruszonka dobra rzecz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak