Kruszonka do ciast, babek i bułeczek

Kruszonka do ciast, babek i bułeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    2/3 szkl
  • masło

    125 g
  • mąka krupczatka

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę i cukier przesiać, dodać do wyboru: mielone migdały, mielone orzechy, cukier waniliowy lub sok z cytryny, wymieszać.
Masło roztopić i gorące wlać do przygotowanej mieszaniny, dokładnie wymieszać, odstawić do ostudzenia.
Zimną kruszonkę rozetrzeć rękoma na stolnicy na drobne grudki.
Tak przygotowaną posypujemy baby, babki, babeczki ciasta i bułeczki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

05.05.2011 18:59
kruszonka dobra rzecz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat