Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wołowiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
jaja 1 szt
woda 2\\3 szkl
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
wołowina mielona 30 dag
papryka 2 st
cząber
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wołowiną

Paprykę kroję w kostkę. Wrzucam na patelnię, na oliwę i podsmażam.Jak będzie szklista to dodaję mięso mielone i przyprawy. Smażę, aż mięso będzie ciemneZ mąki, jajka, wody, gałki muszkatołowej i soli zagniatam ciasto.Wałkuję dość cienko i szklanką wycinam kółka.Na każde kółeczko kładę farsz, sklejam brzegi i robię falbanki.Wrzucam do gotującej i osolonej wody i gotuję kilka minut (ok. 5) od ponownego zawrzenia. Podaje posypane natką. Gotowe, smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ana00 02.03.2011 20:01
Pyszne ;) Tylko ja zrobiłam bez gałki i pozwoliłam sobie dodać zdjęcie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak