Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sypana szarlotka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka bezglutenowa 1 szk
cukier puder 1 szkl
kasza manna 1 szkl
proszek do pieczenia 1 ły
cukier wanilinowy 1 paczka
margaryna pół kostki
cynamon
sok z cytryny
skórka z jedenj cytryny
jabłko kwaśne 1i 1/2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sypana szarlotka

Wykonanie
Sypkie produkty przesiac razem i podzielić na 3 częsci.
Jabłka umyć nie trzeba obierać ze skórki ,zetrzeć na tarce o dużych oczkach,skropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem, wymieszać.
Do natłuszczonej , posypanej tarta bułka formy sypać 1/3 sypkich produktów i przykryć połową jabłek. Naste pnie wsypać kolejna partię 1/3 sypkich składników i przykryć reszta jabłek
Na wierzch wysypać pozostałe sypkie składniki. zimny tłuszcz zetrzeć na tarce z dużymi otworami bezpośrednio na szarlotkę . Przykryć folia aluminiową. Wstawić do nagrzanego piernika 200 stopni na 45 minut .Następnie zdjąć folie i 15 jeszcze

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 20.08.2012 19:02
Jeśli szarlotka ma być bezglutenowa, absolutnie nie może zawierać kaszy manny, gdyż jest to produkt glutenowy, z rozdrobnionej pszenicy!
Anna133 28.07.2011 14:12
cudna
Gonia555 28.01.2011 20:03
Pyszna
Smakosz6 06.12.2010 10:21
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak