Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z morszczuka 4 szt
sok z cytryny 4 łyżki
mąka 1 łyzka
masło 2 łyżki
pomarańcza
bulion 1/2 szkl.
sól
pieprz
winogrona 2 kiście

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z owocami

Rybę opłukać osuszyć skropić sokiem z cytryny, opruszyc solą pieprzem ,mąką.Masło roztopić na patelni włozyc rybe smażyć po 3 minuty z każdej strony.Przełożyc na talerz.
Winogrono umyć osuszyć.Pomarańcze sparzyć obrać.Skórke pokroic w paseczki z miąszu wycisnąć sok.
Skórkę z pomarańczy i winnogrono włozyć na patelnię smażyć 2-3 minuty.Podlać bulionem i sokiem z pomarańczy.Dusić ok 5 minut. Przyprawić salą i pieprzem.Włozyć kawałki morszczuka podgrzewać 2-3 minty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.06.2013 15:32
ciekawy smak
joanna77 15.03.2012 13:56
fajna
okrysia 19.02.2012 21:48
ciekawe, ryba z owocami, na pewno dobre
Marzena34 08.02.2012 21:04
orginalne i odwazne
mirosława4 25.01.2012 21:27
ciekawy przepis
bursztynek 02.05.2011 23:37
fajny!
wolochski 05.12.2010 07:57
ciekawe
MAR3STA 16.11.2010 16:24
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak